Gehaktbereidingen

Gehaktbereidingen

Gehakt is misschien wel de meest gekochte vleessoort. Het wordt in talloze bereidingen verwerkt en in verschillende vormen verkocht. Het gehakt kan zowel puur, als toebereid of als mager (toebereid) gehakt aangeboden worden. Het zit bovendien verwerkt in worsten en hamburgers. Varkensgehakt is vers gemalen varkensvlees. Men gebruikt natuurlijk geen al te dure vleessoorten voor gehakt. Het taaie nekvlees biedt ideaal gehakt. Om het verkleuren van het gehakt tegen te gaan, worden natuurlijke en dus ongevaarlijke additieven toegevoegd

Kalfsgehakt is zowat het magerste gehakt dat in de handel te verkrijgen is. Het heeft net zoals het overige kalfsvlees een lichtroze kleur. Gehakt wordt in talloze bereidingen verwerkt. Voor het gehakt worden vaak de mindere en iets vettere delen van het kalf verwerkt. Het gebeurt ook vaker dat men het vettere varkensgehakt vermengt met kalfsgehakt

Rundergehakt
 is vers gemalen rundvlees. Men gebruikt meestal geen al te dure vleessoorten voor gehakt. Het taaie nekvlees biedt ideaal gehakt. Rundergehakt wordt meestal puur verkocht. Heel lekker is americain of steak haché. Voor deze gehaktbereidingen kiest men het malse vlees van de kogel of filet. Dit gehakt is niet zo vet en kan ook zonder gevaar rauw gegeten worden.

Varkensgehakt
 is  is de vetste gehaktsoort en levert de meeste calorieën.
Wij hebben diverse gehaktbereidingen in ons assortiment. En dit zowel in varkens, kalfs, runds en kip.

  • Gehakt
  • Bereid gehakt
  • Braadworsten
  • Chipolata
  • Blinde vinken
  • Hamburgers
  • Boeren-braadworsten
  • Vogelnestjes