Kippenvlees

Lekker kippenvlees vraagt de juiste bewaaromstandigheden

Kip wordt zowel heel als in delen verkocht. Hele kippen zijn meestal voordeliger in prijs dan versnijdingen, maar er is meer “verlies” aan. Al neem je “verlies” met een korrel zout, want van het ontvleesd karkas kan een kiplekkere bouillon getrokken worden. Kook het eenvoudig af, voeg soepgroenten en kruiden toe en zorg dat er ook nog wat stukjes kip in dit soepje zitten.
Koop kip in functie van de bereiding, het aantal personen, de bereidingstijd, voorkeur voor bepaalde delen. Het spreekt vanzelf dat je voor kip aan het spit een hele kip koopt maar als zes gezinsleden allemaal verlekkerd zijn op de bout koop je natuurlijk panklare bouten.
Kip vraagt, zoals trouwens alle verse voeding, de juiste bewaaromstandigheden. Van in het slachthuis tot in de winkel, wordt er op gelet dat de temperatuur voor transport en bewaring niet hoger wordt dan 4°C. Zorg dus dat kip en kippenproducten na aankoop zo snel mogelijk in je koelkast belanden!

Ateljee 94 - Foodshop - Slagerij - kippenvlees

Een greep uit ons aanbod:

  • Braadkip
  • Soepkip
  • Kippenfilet
  • Kippenbil
  • Kippenborst
  • Gemarineerde drumsteak
  • Gegrilde kipfilet
  • Kippen gyro’s
  • Kip cordon-bleu
  • Gevulde kipfilet
  • Kippengehakt
  • Kippenworst
  • Kippenvink
  • Gebakken kippenbil
  • Gebakken Braadkip