Varkensvlees

Laat je niet bij de neus nemen

Varkensvlees heeft eigenschappen waardoor het perfect thuishoort in een gezonde en evenwichtige voeding.
Varkensvlees bevat eiwitten van een hoge biologische waarde.

In tegenstelling wat mensen denken is varkensvlees helemaal niet “vet”. In de eerste plaats komt dit omdat het vet percetage spectaculair is gezakt dankzij de wijzigingen in het voedsel, de selectie van de dieren en het slachten op jongere leeftijd.

Haasje, kotelet, braadstuk, schouderstuk bevatten weinig vetten

Om deze reden zijn de courant gebruikte stukken zoals haasje, kotelet, braadstuk, schouderstuk zelfs mager tot zeer mager te noemen.
Anderzijds bevatten spek, gehakt en een aantal vleeswaren wel meer vetten. Derhalve is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het vet in hoofdzaak bestaat uit vetzuren van het onverzadigde type die een positieve invloed hebben op de LDL-cholesterol.

Ateljee 94 - Foodshop - Slagerij - Varkensvlees

Tot slot bevat varkensvlees weinig cholesterol, goed opneembare mineralen (heemijzer) en is het een goede bron van B-vitamines (B1, B2,B6, B12) en vetoplosbare vitamines (ADEK).
Een greep uit ons aanbod:

  • Varkenshaasje
  • Filet Koteletten
  • Spiering koteletten
  • Gemarineerde koteletten
  • Spiering koteletten
  • Gemarineerde koteletten
  • Spiering koteletten
  • Gemarineerde koteletten